MAYTREE RHYTHM & BLUES BAND komt uit het diepe zuiden van Limburg.
Van oudsher een streek van ‘eenvoud en hard labeur’ - enkele belangrijke ingrediënten voor de ontwikkeling van de ware bluesgeest – maar ook van feesten en saamhorigheidsgevoel.  De band werd in 1989 geformeerd door zanger/gitarist/songwriter Frans Meijboom. 

MAYTREE RHYTHM & BLUES BAND onderscheidt zich met muziek die niet in één specifiek (R&B)hokje is te plaatsen en dit valt ook op te maken uit de diverse RTV-playlists en media-recensies.  Met een uitgebalanceerde mix van bluesstijlen weet MAYTREE RHYTHM & BLUES BAND zijn ‘eigenwijze’ benadering in de praktijk te brengen.

Inmiddels heeft MAYTREE RHYTHM & BLUES BAND drie mooie CDs opgenomen:
Bluestrain to Heaven (2004)
The Lonesome Road of Life (2007)
Same Old Blues (2013)

De eerste twee albums werden uitgebracht op Junior Records (o.a.v. SF-Productions). Het debuutalbum ‘Bluestrain to Heaven’ telt zes covers, maar ‘The Lonesome Road of Life’ is een energiek rhythm & bluesalbum met uitsluitend eigen werk. 

MAYTREE RHYTHM & BLUES BAND speelt – naast eigen werk – natuurlijk ook veel bekende rhythm & blues covers.  Met een solide ritme sectie, subtiel gitaarwerk, scheurende bluesharp solo’s en de bezielende performance van zanger en multi-instrumentalist Frans Meijboom staat MAYTREE RHYTHM & BLUES BAND garant voor swingende en ‘blond schuimende’ optredens.